Waar moet je op letten bij de opvoeding van de Spinone?

Een Spinone voed je met zachte hand op. Je moet wel consequent zijn, wat mag en wat niet mag moet duidelijk voor hem zijn. Door zijn menselijke blik valt dat niet altijd mee.
Schreeuwen, schelden of slaan is uit den boze, je breekt hiermee zijn karakter en je krijgt een angstige onderdanige hond.
Leer de Spinone al jong dat hij niet mag trekken en springen. Een volwassen Spinone kan zonder veel moeite een kind of jonge volwassenen omtrekken/ duwen. Hoe voorzichtig ze van naturen ook zijn, met een goed gespierd lichaam van 40 kg. hebben ze wel wat in te brengen.
Leer de Spinone zo jong mogelijk te komen op commando (jachtfluit) !
Maak er een spel van zodat het voor de pup ook leuk is om te komen.
Mits hij voldoende beweging krijgt zal hij de rest van zijn leven goed luisteren.
Een jonge Spinone heeft veel energie. Hij zal onstuimig en druk in huis worden als hij niet voldoende (gedoseerde) beweging krijgt. Speel regelmatig uitdagende spelletjes met hem (geen wilde spelletjes). Spelletjes waarbij hij zijn neus moet gebruiken zijn vaak favoriet. Maak veel korte wandelingen waarbij de pup veel nieuwe indrukken op doet. Neem hem overal mee naar toe zodat hij leert hoe hij zich moet gedragen in de stad, op bezoek, in een winkel, in de trein of bus. Hierdoor heeft u later een makkelijke (volwassen) Spinone.
Vergeet niet dat een Spinone pup ook veel rust nodig heeft. Hoe drukker uw gezin hoe drukker de Spinone. Leer een Spinone al zo jong mogelijk in een bench/kamerkennel te verblijven.
Hierdoor heeft hij zijn eigen rustige plekje dat hem beschermt tegen zijn omgeving en dat zijn omgeving beschermt tegen hem. 
Voor meer informatie over een kamerkennel click hier
Het is heel belangrijk een gehoorzaamheidscursus met de Spinone te volgen: leuk voor de hond en de baas steekt er ook veel van op. Een Spinone is niet moeilijk te trainen.