Hoe is de Spinone in huis?

Met de Spinone neem je een sociale, vrolijke en erg intelligente hond in huis. Hij is rustig, mits hij voldoende vrije beweging krijgt.
Hoe drukker uw gezin hoe drukker de Spinone.
De Spinone ligt graag bij zijn baas en diens gezin in de buurt. Bij voorkeur op of naast je voeten of naast je op de “bank”.
Sinds okt. 2001 mogen de staarten van honden niet meer gecoupeerd worden. De Spinone heeft in het vervolg dus een lange staart. Daar de Spinone een grote hond is, die van naturen veel kwispelt, moet je daar in huis rekening mee houden.
De baard van de Spinone, ronduit het meest aantrekkelijke deel van zijn charme, is over het algemeen bedekt met modder, voedsel of erger. Als een Spinone dringt steekt hij zijn hele snuit in de drinkbak of hapt in het water. Daarna zal hij energiek zijn kop schudden, hierbij vliegt het vieze speeksel tegen de muren of op het plafond. Er wordt gesuggereerd dat dit probleem op te lossen zou zijn door de baard heel kort te houden maar jammer genoeg bij dit ras is het niet alleen het haar maar ook de lippen die het speeksel bevatten. Zowel reuen als teven zijn schuldig aan deze misdaad en voelen zich vrij om kleding en meubilair met hun slijm te besmeuren. Het is dus erg belangrijk de Spinone zo jong mogelijk te leren dat na het drinken zijn bek wordt afgedroogd.
De Spinone heeft vrijwel geen hondenlucht. Hij verliest wel het hele jaar zijn haar.
Tegenover bezoek zal de Spinone opgewekt maar niet opdringerig zijn. De Spinone is niet gefokt om te waken. Ze zullen zelden aanslaan, alleen als het echt nodig is. Hun zware blaf en grote lichaam maken indruk.